Circulaire grondstromen

Circulariteit

Circulariteit en JdB groep gaan hand in hand. De grond die wij op locatie A weg halen, kan precies zijn wat locatie B nodig heeft. Deze logica hanteren wij al sinds het prille begin van JdB. Zo was circulariteit voor ons al de gewoonste zaak van de wereld, ver voordat de term gemeengoed werd in onze branche. Het hergebruiken en doorgeven van grond loopt als een groene draad door ons verleden, ons heden en onze toekomst.

De grond op onze wereld heeft talloze eigenaren, maar tegelijkertijd is ze van iedereen. We geven haar samen door aan volgende generaties. Dat is een zware verantwoordelijkheid die wij heel serieus nemen.

JdB groep wil de uitputting van grondstoffen tegengaan. Daarom helpen wij onze klanten met het hergebruik van grondstoffen en het toepassen van hernieuwbare materialen. Onze ambitie is om grondoplossingen te bieden die voor 100% circulair zijn.

Hoe wij dat doen

 • We adviseren en inspireren onze klanten met circulaire oplossingen.
   
 • Wij bieden een optimale matching van vraag en aanbod van secundaire grondstoffen in combinatie met slim ontwerp en een efficiënte realisatie.
   
 • We zorgen voor het toepassen van secundaire grondstoffen met een zo hoog mogelijke circulaire waarde (R-ladder).

In de praktijk

 • Bij de verbreding van de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en Holendrecht realiseren wij een grondoplossing die meer dan 80% circulair is. 
 • Met vrijkomende grondstoffen, bij ontgraving van bestaande bodem, maken wij hoogwaardige samengestelde bodemproducten (zoals bomengrond of teelaarde). Waardevolle grond krijgt zo een optimale bestemming.
 • Bij zetting reducerende maatregelen beperken wij de toe te passen hoeveelheid (primair) zand en passen we zoveel mogelijk grondstoffen klasse industrie of klasse wonen toe, bijvoorbeeld bij wegen. De optelsom van dit alles zorgt voor een zo hoog mogelijke circulaire waarde onder meer bij nieuwbouwwijken Waterrijk in Boskoop, Westend in Roelofarendsveen en de ontsluitingsweg Edam-Volendam.
 • Voor de aanleg van de nieuwe BMX baan Flying Bikes in Barneveld werken wij met 100% circulaire grondoplossingen. Wij geven grond uit andere projecten een nieuwe bestemming onder de baan en het parcours.

Meer informatie?

Neem contact op met

Tim Rosier

Expert circulariteit & verduurzaming

Circulariteit