Verbreding A9 Badhoevedorp - Holendrecht

Zo houden we de regio bereikbaar in de toekomst

In het kort

Tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht wordt de A9 per rijrichting verbreed naar vier rijstroken. JdB groep levert hiervoor de grond en brengt deze aan in opdracht van VeenIX, aan wie het project gegund is door Rijkswaterstaat.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat, VeenIX, FCC

Periode

2020 - 2024

reductie CO2-uitstoot

80%

circulaire grond

Heel veel grond

Uitdaging

De A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht wordt verbreed van drie naar vier rijstroken om de regio in de toekomst goed bereikbaar te houden. De belofte aan Rijkswaterstaat is dat de snelweg open blijft tijdens de werkzaamheden, dus er is een tijdelijke by-pass aangelegd. Om dit alles te realiseren is ontzettend veel grond nodig. JdB groep voorziet dit project van grond.

Efficiënte combinatie van
handel, transport en verwerking

Oplossing

We kunnen de grootste hoeveelheden secundaire grond leveren door onze efficiënte combinatie van handel, bewerking en transport van circulaire grond. Wij houden transportkosten en CO2 uitstoot zo laag mogelijk, dankzij onze efficiënte planning en fijnmazig netwerk. We brengen de grond op het juiste moment rechtstreeks naar de nieuwe bestemming. De grond wordt bovendien verkregen binnen een straal van gemiddeld 35 kilometer vanwege de MKI score die aan Rijkswaterstaat is beloofd.

80% circulaire grond

Impact

Wij hebben 1,7 miljoen kuub grond geleverd voor de A9-verbreding. Ongeveer 80% van alle gebruikte grond bij dit project is secundaire grond, oftewel: grond die een eerdere toepassing heeft gehad. Deze grond kan overal vandaan komen. JdB groep heeft een breed netwerk van zeker 300 partijen waar wij secundair materiaal afnemen. Denk hierbij aan grondprojecten waar overtollige grond dient te worden afgevoerd zoals bouwputten en het verwijderen van overhoogtes. Een 80% circulaire oplossing is uniek. 

Van de bouwplaats

Thema's voor een betere leefomgeving

Grond is voor ons meer dan ondergrond. De juiste inzet bepaalt de kwaliteit van onze leefomgeving. We starten altijd met een grondige voorbereiding, slim ontwerpen, efficiënt berekenen en gedetailleerde planning. Duurzaamheid is onze leidraad, of het nu gaat om het versterken van dijken, het vergroenen van parken, het leefbaar maken van woonwijken, het saneren van vervuilde grond, of het teruggeven van landbouwgrond aan de natuur. We creëren voorwaarden voor een blijvend duurzame, groene toekomst.

De visie van JdB