Zettingsarm maken ondergrond

Combinatie van oplossingen

Snelle oplevering

Wilt u snel starten met bouwen? Of is niet snelheid, maar het kostenplaatje doorslaggevend? Lang geloofde men in de wereld van bouw & infra dat lage kosten en een snelle oplevering moeilijk samengaan.

Maar JdB groep bewijst dagelijks in de praktijk: snel hoeft niet per definitie duur te zijn!

Technieken

Voor het zettingsarm maken van ondergrond maken wij onder andere gebruik van de volgende technieken:

  • Voorbelasten: dé traditionele methode voor het zettingsarm maken van grond met onvoldoende draagkracht.
  • Het toepassen van grondverbetering door het afgraven van slappe klei- en veenlagen en het toepassen van zettingsarm materiaal.
  • Vacuümconsolidatie: het versneld consolideren van de ondergrond door het verlagen van het lokale grondwaterpeil en het creëren van onderdruk.
  • Het toepassen van licht ophoogmateriaal, zoals vulkaanbims of EPS.

Altijd maatwerk

Wij kiezen niet standaard voor één methode, maar kijken goed welke combinatie van oplossingen het beste past bij uw project. Wij onderzoeken de situatie ter plekke zorgvuldig en adviseren u optimaal om tijd en kosten te besparen.

Is voorbelasten de beste keuze? Wij beschikken over een groot netwerk voor de levering van primaire en circulaire grondstromen en hebben ook het transport volledig in eigen beheer. Hierdoor bent u altijd verzekerd van snelle levering, ongeacht de benodigde hoeveelheid. Ook tussentijds opschalen is geen enkel probleem.

Kiest u voor afgraven? Dan doet u onze gespecialiseerde machinisten een groot plezier, want zij behoren tot de allerbesten in hun vak en kunnen als geen ander met veen en klei uit de voeten. Bovendien maken wij van de afgegraven organische materialen prachtige samengestelde bodemproducten  voor de vergroening van steden en openbare ruimten.

Is tijdsdruk de belangrijkste overweging en daarom vacuümconsolidatie of het toepassen van licht ophoogmateriaal de beste optie? JdB groep heeft deze tijdbesparende technieken reeds in vele projecten toegepast en beschikt over een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners.

Meer weten over zettingsarm maken ondergrond?

Neem contact op met

Tim Rosier

Bedrijfsleider Verwerving