“Je moet snel kunnen schakelen en dat maakt het werk heel uitdagend”

Matthijs Stijger,Werkvoorbereider

Vlak voor zijn afstuderen in 2016 kwam Matthijs via via in contact met JdB groep. Hij kon vrijwel meteen aan de slag als werkvoorbereider en werkte al snel aan zijn eigen projecten. Ruim acht jaar later vindt hij nog steeds uitdaging in zijn werk.

Waarom koos je destijds voor JdB groep?

''JdB groep werkt aan grote projecten. Dat sprak me vanaf het begin meteen aan. Ieder project is anders en lopende projecten veranderen ook continu. Zo blijft mijn werk altijd uitdagend en leer ik iedere dag.

Ook wilde ik graag aan de slag bij een aannemer die niet te groot is. Ik zou me binnen een bedrijf met duizenden werknemers meer een nummer voelen. Ik vind goed contact met collega’s belangrijk. Het is fijn dat we elkaar binnen het bedrijf goed kennen. Zo weet je wat je aan elkaar hebt.''

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

''Iedere dag is anders. Ik heb regelmatig een bouwvergadering op een project, maar ik zit ook veel op kantoor. Dan word ik bijvoorbeeld gebeld door uitvoerders met de vraag welke materialen er besteld zijn. Ik heb ook veel contact met leveranciers. Daarnaast maak ik werkplannen en planningen, stel ik inkoopcontracten en onderaannemingsovereenkomsten op en houd ik werk-en documentenadministratie bij.

Als werkvoorbereider ben ik de spin in het web als het gaat om de voorbereiding van onze uiteenlopende projecten en ben ik de verbindende schakel tussen calculatie, uitvoering en de planning van tekenwerk. Er moet een hoop gebeuren in korte tijd. Je moet snel kunnen schakelen en dat maakt het werk heel uitdagend.''

Hoe zou je de sfeer binnen het bedrijf omschrijven?

''Het is een jong en dynamisch bedrijf. Binnen werkvoorbereiding en calculatie startte ik met een hoop jonge mensen. Ondertussen zijn we allemaal zo’n acht jaar verder. Het is een bedrijf waar mensen blijven hangen en er met elkaar voor willen gaan. Projecten doen we echt met z’n allen, zo voelt dat.

Daarnaast zijn we meer dan collega’s, want we doen ook dingen naast werk. Ik ben zelf sportief en heb een groepje collega’s met wie ik regelmatig fiets. Ook doen we jaarlijks mee aan een voetbaltoernooi. Dat soort dingen dragen bij aan een leuke werksfeer. ''

Hoe vind je JdB groep als werkgever?

''Ik vind JdB groep een fijne werkgever. Er wordt veel meegedacht. Je kunt meer verantwoordelijkheid krijgen als je daar behoefte aan hebt en er is veel ruimte om je werk zelf in te delen. Er is veel vertrouwen vanuit de werkgever in de werknemer.

Ontwikkeling staat ook altijd voorop, als je wil doorgroeien is die mogelijkheid daar zeker voor. Ik zit hier prima op mijn plek. Er zijn zoveel verschillende soorten projecten, voorlopig heb ik uitdaging genoeg!''

Ook werken bij JdB groep?

Wij zijn JdB groep, ruim 75 jaar een familiebedrijf met een speciale liefde voor grond. Wij zorgen voor de beste basis voor vele bouwprojecten in Nederland. Letterlijk. Wij geloven in een sterke basis. Dankzij JdB groep worden projecten en initiatieven werkelijkheid. Voor de maatschappij. Voor onszelf. En voor onze collega’s.

 

Bekijk onze vacatures