“Ik ben een spiegel voor de jongens op locatie”

Albert de Groot,Uitvoerder

Albert werkte als timmerman voor een ander bedrijf en zat naar zijn zin te veel binnen. Via een bekende die hij sprak op een verjaardag kwam hij bij JdB groep terecht. Hij startte als grondwerker en is in de afgelopen veertien jaar uitgegroeid tot uitvoerder.

Van grondwerker tot uitvoerder, hoe is dat gegaan?

''Dat liep gewoon zo. Je krijgt binnen dit bedrijf de vrije hand en ik wilde graag doorgroeien. Ik startte als grondwerker, werd daarna voorman en ben nu zo’n vier jaar uitvoerder. Het is leuk dat je jezelf binnen het bedrijf kan blijven ontwikkelen.''

Wat vind je het leukste aan je werk?

''De afwisseling. Echt geen dag is hetzelfde. Het is een uitdaging om al het werk rond te krijgen, ervoor te zorgen dat het project blijft lopen en dat de omstandigheden voor de jongens op locatie goed zijn geregeld.

Als uitvoerder ben je toch het aanspreekpunt op een werk en ik moet samenwerken met veel verschillende personen en verschillende karakters. Ik heb door de jaren heen goed geleerd om met mensen om te gaan.

Ik ben als het ware een spiegel voor de jongens op locatie. Mijn positieve instelling heeft een weerslag op de rest van het team. Als ik met een glimlach op het werk verschijn, gaan zij ook gemotiveerd aan de slag.''

Wat is een bijzonder project waar je aan hebt gewerkt?

''Project Kreekrijk was – en is nog steeds – een bijzonder project. De opzet van het plan is om van Kreekrijk een aantrekkelijke en groene woonwijk te maken, welke direct aansluit op en verweven is met het omliggende landschap. Het is een groot project met veel verschillende werkzaamheden, waaronder het zettingsarm maken, het bouwrijp maken, het coördineren van de nutvoorzieningen, graven van watergangen en plaatsen van beschoeiingen.

Ik werk er al drie jaar aan en ben nog zeker bezig tot de zomer van 2025. Het project is zo groot in omvang, dat je praktisch alles leert binnen de GWW.''

Bekijk project Kreekrijk

Hoe zou je JdB omschrijven?

''Ik voel me onderdeel van JdB. Ik werk hier al negentien jaar en voel me hier thuis. Er is veel waardering vanuit het bedrijf. Ik krijg veel vrijheid en kan gewoon mijn ding doen, lekker buiten aan de slag. 

Daarnaast zijn er leuke collega’s, veel ervan werken er ook al langere tijd. De sfeer onderling is goed. We kunnen met elkaar hard werken, maar er wordt ook zeker gelachen.''

Ook werken bij JdB groep?

Wij zijn JdB groep, ruim 75 jaar een familiebedrijf met een speciale liefde voor grond. Wij zorgen voor de beste basis voor vele bouwprojecten in Nederland. Letterlijk. Wij geloven in een sterke basis. Dankzij JdB groep worden projecten en initiatieven werkelijkheid. Voor de maatschappij. Voor onszelf. En voor onze collega’s.