< Nieuws

PSO Prestatieladder Socialer Ondernemen

Geplaatst op 30 juni 2017

In juni 2017 heeft JdB groep de eerste audit gehad voor het certificaat PSO met een heel positief eind resultaat, namelijk de hoogst haalbare trede!

PSO is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt. Het certificaat kan behaald worden in drie treden en hoe hoger de behaalde trede hoe meer er binnen een bedrijf gedaan wordt aan het bieden van een werkplek aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen BBL tot niveau 2. Binnen JdB groep is het onderdeel JoB dat zich richt op het creëren van werkplekken voor en op het ondersteunen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij een volwaardige plaats kunnen innemen binnen de JdB groep, binnen andere bedrijven en in de samenleving.

De PSO wordt door veel gemeenten geaccepteerd als (gedeeltelijke) invulling voor uw Social Return verplichting bij overheidsopdrachten en aanbestedingen. Het accepteren van de PSO geeft toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen.

Bij de eerste audit heeft JdB groep trede 3, dat is de hoogste trede, behaald van de PSO.Een resultaat waar we als JdB groep erg trots op zijn!JdB groep onderscheidt zich hierin van vele andere soortgelijke bedrijven in de regio. De auditor was onder de indruk van de opzet van JoB binnen JdB en van de manier waarop JdB groep de nieuwe collega’s van JoB hebben welkom geheten en een prettige werkomgeving bieden.

Het certificaat is twee jaar geldig en JdB groep zal er de komende twee jaar alles aan doen om ook in de jaren daarna het certificaat te behouden. Sociaal ondernemen staat hoog in ons vaandel!