< Nieuws

Duurzame aanleg van Derde Ontsluitingsweg Edam-Volendam

Geplaatst op 12 juli 2022

In opdracht van KWS Infra zijn wij in april gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van de Derde Ontsluitingsweg Edam-Volendam. Deze ligt straks in het verlengde van de N244 en sluit aan op de Dijkgraaf Poschlaan tussen de kernen van Edam en Volendam.

Een goede basis
Om de slappe ondergrond draagkrachtig te maken en het naderhand zakken van de weg tegen te gaan, wordt de slappe veenlaag van circa 3 meter dik ontgraven tot op de ondergelegen kleilaag en naast het werk in depot gezet.

Het ontstane cunet wordt aangevuld met ongeveer 120.000 m3 draagkrachtige grond. Rekening houdend met de verwachte zetting in de ondergrond wordt hier bovenop een laag zand voor zandbed aangebracht, bedoeld voor de toekomstige wegopbouw. 

Als het volledige cunet ontgraven en aangevuld is, wordt de terzijde gezette veengrond teruggebracht op het grondlichaam. Dit zal dan tussen de 9 en 11 maanden gaan dienen als voorbelasting, om de ondergrond te laten inklinken.

Na de zettingsperiode wordt de ingedroogde veengrond van het cunet verwijderd en afgevoerd naar de klant. Hiermee hebben wij een goede basis gelegd en zal KWS Infra de werkzaamheden voltooien door de verharding aan te brengen.

Duurzaamheid
Door het gebruik van zoveel mogelijk secundaire materialen (vrijkomend uit andere projecten), stage V machines, Euro 6 vrachtwagens en HVO 100 brandstof op het project hebben wij ook duurzaamheid hoog in het vaandel. KWS Infra zet onder andere elektrische asfaltspreidmachine in.

Derde Ontsluitingsweg Edam-Volendam

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger