< Nieuws

Sterk in CO2-reductie met OK X-Drive

Geplaatst op 17 november 2021

De grondwerkzaamheden van JdB spelen zich af in een groot deel van Nederland. Dagelijks zijn de ‘JdB helden’, zoals ze intern genoemd worden, in de weer met zo’n 45 eigen vrachtwagens en 40 grondverzetmachines om op meerdere projectlocaties grond te verzetten. Sommige machines worden ondersteund door elektrische motoren, toch is er nog steeds brandstof nodig voor het materieel. “Een van onze CO2 doelstellingen is een significante brandstofreductie. Om dit te kunnen realiseren kiezen we waar mogelijk voor groenere oplossingen. We zetten steeds vaker hybride machines in en kijken tegelijkertijd kritisch naar de dieselbrandstof die dan nog altijd nodig is om onze motoren en machines optimaal te laten presteren”, aldus Gerrit Schrage, onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van brandstoffen bij JdB groep.

Lager verbruik dus minder CO2
Dennes Janssens, accountmanager OK Oliecentrale: “Wij krijgen steeds vaker vraag naar brandstofoplossingen die een gunstig effect hebben op het terugdringen van de CO2 uitstoot, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of vraagt om extra investeringen. In die gevallen adviseren wij te kiezen voor onze geadditiveerde X-Drive Diesel. Deze premiumdiesel voldoet net als basisdiesel aan de NEN EN-590 norm, maar bevat extra reinigende eigenschappen in de vorm van additieven. Hierdoor blijft de verbrandingsmotor schoner, waardoor het verbruik afneemt. In het geval van JdB groep met wel 4%.”

 

Boordcomputers meten het verbruik
De vrachtwagens van JdB groep zijn voorzien van boordcomputers, waarmee het daadwerkelijke verbruik nauwkeurig uitgelezen kan worden. Na een proefperiode van vier maanden kwam uit de testresultaten naar voren dat door het gebruik van OK X-Drive Diesel er maar liefst 4% minder brandstof is verbruikt ten opzichte van de situatie wanneer de tanks met basisdiesel gevuld zouden zijn. Hierdoor is de CO2-uitstoot gereduceerd met 4%.

JdB groep en OK X-Drive sterk in CO2-reductie

Tags en categorieën

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger