< Nieuws

Sponsorzwemtocht bij nieuwe Grechtkade

Geplaatst op 28 september 2017

In opdracht van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft JdB groep de oostkade van de Grecht verbeterd. De hernieuwde kade werd 26 augustus feestelijk geopend met een sponsorzwemtocht voor ‘Stichting Gemaal Kamerik Teylingens’ en ‘Swim to Fight Cancer’.

De uitvoering startte eind 2016. In totaal is er 6.145 meter kade verstevigd. Om de kade zo veel mogelijk te ontzien, zijn de tienduizenden mᶟ via een overslaglocatie over het water aangevoerd. Naast het verzwaren van de kade, is ook de oeverbescherming hersteld en het gehele achterland opnieuw ingericht met afrastering en maatwerk in het terrein van de aangelanden. Bewoners, eigenaren en andere stakeholders zijn zo veel mogelijk betrokken bij de werkzaamheden en de uitvoering.

In de zomer zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Bij de feestelijke opening op 26 augustus waren medewerkers, onderaannemers, omwonenden en medewerkers van het hoogheemraadschap aanwezig. Zij konden de nieuwe kade vanaf het water ‘inspecteren’ tijdens een zwemtocht van 500, 1000 of 2000 meter. De start was bij de jachthaven in Woerden. Aan het zwemmen was een sponsoractie voor het goede doel gekoppeld. De opbrengst gaat naar ‘Stichting Gemaal Kamerik Teylingens’ en ‘Swim to Fight Cancer’. Namens JdB groep hebben Douwe Smit, Marcel van Briemen, Frank Boer, Maurits van Gemeren, Ed van den Berg en Ronald van Leeuwen de honneurs waargenomen en de zwemtocht van 2 km tot een goed einde gebracht. Matthijs Bezuijen, Jan Stunnenberg, Gert-Jan Ruigrok, Adrie Pauw, Erwin Hoving, Erik-Jan Timmermans, een drietal heren de Bruijn en andere waren organisatorisch bij de zwemtocht betrokken. 

Zwemmen Grecht

Tags en categorieën

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger